Bra ställen att shoppa på i Stockholm

Även om det är smidigt att shoppa online så är det inte fel att ibland ta en shoppingrunda på stan. Det finns många bra ställen att shoppa på om du befinner dig i Stockholm. Staden har två kända shoppingstråk och dessa är är Söderstråket och Östermalmsstråket.

På Söderstråket finns det en massa bra shopping samt att det även finns många mysiga caféer, där du kan ta en paus mellan du handlar. Bland annat finns trendiga butiker, samt att det även finns en galleria, Bruno-gallerian. Där finns många butiker samlade så som bland annat Combination, Adidas Originals Store, Filippa K, H&M, Homerun, Munthe plus Simonsen, Restaurang Ljunggren, Stuk, Svensk Pantbelåning, Way och Whyred samt massa fler.

Östermalmsstråket är trevligt, börja med att ta Humlegårdsgatan ner från Östermalmstorg. Kika in på Sturegallerian med butiker som Designtorget, Sand och Twilfit. Jämte ligger nattklubben Sturecompagniet, Sturebadet och Tures. På detta stråk ligger även anrika NK. NK har funnits i mer än 100 år och har alltid förknippats med lyxiga produkter, bra service och ett stort utbud. NK erbjuder runt 100 butiker, caféer, restauranger, mataffär, modevisningar, och mycket mer.

Varuhus i Stockholm

Stockholm har även flera stora varuhus och gallerior. Bland annat finns Åhléns City som ligger mitt i staden. Detta centrala varuhus har butiker så som Acne, Tiger, Filippa K och Whyre. 

Vi har redan nämnt både NK och Sturegallerian. Dessa två varuhus är ett måste om du är på en shoppingrunda i Stockholm. Det finns allt från mode till heminredning samt allt där emellan.
Mood är en annan galleria eller varuhus.som erbjuder en mix av butiker och restauranger som är väl värda ett besök.

Utanför Stockholm finns även Skärholmen som erbjuder SKHLM – Skärholmens centrum. Skärholmen Centrum har även kallats för SKHLM som är en travesti på STHLM, den inofficiella förkortningen av Stockholm. Dock är det ofta Skärholmen Centrum man hör i folkmun. På detta ställe finns det ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer, serviceställen och mycket mer.

Kungens kurva har även det två ställen att shopppa på. Dels finns världens största IKEA placerad där, samt att strax jämte IKEA finns Kungens kurva shoppingcenter. Kungens Kurva ligger i Huddinge kommun, 15 km söder om Stockholm. 

I Kungens kurva finns även Heron City. Det är ett stort shopping- och nöjescentrum 

29 May 2020